Фев 18

Професійні мисливці, спортсмени та представники спецпідрозділів мають одну спільну мету у своїй роботі — точність попадання у спостерігані об’єкти.

Завдяки сучасним новаціям стрільці мають у своєму арсеналі безліч допоміжних засобів — унікальні види зброї, оптичні системи, інші інструменти, серед яких важливе місце займає кронштейн для прицілу. Ці конструкції, вироблені провідними оптичними брендами, дозволяють уникнути промахів завдяки міцному кріпленню та працювати за будь-яких кліматичних умов.

Види кронштейнів для оптики

Вибір кріплення для оптичних систем повинен бути ретельним, з урахуванням ваги, умов застосування та інших факторів. Отже, розпочнемо з видів кронштейнів для прицілу, а вони бувають:

  1. Стаціонарні — конструкції-моноблоки, кріпильні кільця з різними параметрами діаметра, відповідного розмірам посадкової трубки прицільного пристрою. Такі кріплення мають масивні розміри, але й міцність фіксації при цьому у рази більше.
  2. Швидкозйомні — легко та швидко монтуються і знімаються, ряд моделей після повторного монтажу потрібно знову прицілювати.

Під час вибору надійного кронштейна для прицілу важливо звернути увагу на матеріал виготовлення, особливо популярні міцні сталеві конструкції. Також слід підбирати кріплення перевірених брендів, які представлені в багатому асортименті для будь-яких цілей та в різних цінових категоріях у каталозі інтернет-магазину «Профоптика».

Кронштейни для прицілів: популярні моделі

Професійні користувачі легко та швидко визначаються з вибором оптимального варіанта кріпильної конструкції. А от новачкам, які розпочинають шлях гострого та класного стрільця, доводиться нелегко в такому розмаїтті представленої продукції. Тому важливо розуміти, що існують різновиди кронштейнів для прицілу:

  • Планка Picatinny — популярний варіант, в поперечному перерізі має форму літери Т з вертикальною широкою лінією. Оптика монтується на кріплення з можливістю переміщення по рейці назад-вперед, можна жорстко фіксувати за допомогою ручок, болтів або тискав.
  • Планка Weaver — має форму зрізаного ромба, відрізняється від Пікатіні у параметрах прорізів, тому можна використовувати з більшою частиною навісного обладнання — ЛЦУ, ІК-ліхтарями тощо.
  • «Ластівчин хвіст» — також є популярним видом планок для надійного кріплення оптичних систем, світильників та іншого інструментарію на зброю вітчизняного виробництва. Має форму зрізаного трикутника з широкою частиною у 11 см.
  • Боковий кронштейн для прицілу — має візуальну схожість з планкою типу «ластівчин хвіст» і призначений для кріплення зброї вітчизняного виробництва та країн СНД.

Також існує безліч інших видів кріплень, розроблених компаніями спеціально для оптичних систем власного виробництва. Вони рівномірно розподіляють навантаження при роботі з великим калібром, дозволяють кріпити на зброю інші допоміжні пристрої та оптику без необхідності повторного прицілювання.

Кронштейн для прицілу представляє собою складову частину всього прицільного комплексу. Від правильного вибору та монтажу залежить робота оптичної системи, а, отже, і результати застосування. Тому важливо не допускати навіть мінімальних похибок, інакше моя робота та витрати на недешеву оптику підуть на марне. Для уникнення таких ситуацій слід звернутися до професійного консультанта інтернет-магазину «Профоптика», який з радістю допоможе зробити вірний вибір, відповідний не лише певним завданням, а й фінансовим можливостям покупця.

Случайные записи

    Понравился пост? Подпишитесь на обновления через RSS или по почте

    Случайные записи

      written by admin


      Comments are closed.